Загиблому Вадимові Коломійчуку з Вінниччини просять присвоїти звання Героя України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Вадим Коломійчук. Фото з відкритих джерел

Загиблому захиснику з Вінниччини Вадимові Коломійчуку просять присвоїти звання Героя України. Відповідну петицію на сайті Президента зареєструвала дружина полеглого оборонця Анна Коломійчук.

Вадим Коломійчук бум мешканцем села Кинашів Тульчинської громади. З перших днів повномасштабної війни чоловік пішов у військкомат, втім його не призвали й він пішов у місцеву тероборону. 29 вересня 2022 року його призвали в армію. Вадим потрапив у 79 бригаду під Мар'їнкою.

"Ця бригада відзначилась мужніми воїнами, які тримали місто роками й не давали ворогу просунутися далі. Так під час одного із завдань отримав вогнепальне поранення в зоні обличчя, але після лікування повернувся на службу. Пройшов підготовку головного сержанта відділу, після якого знову повернувся в бій", — написала Анна Коломійчук.

Служив чоловік стрільцем-зенітником 4 відділення зенітного ракетного взводу аеромобільного батальйону військової частини А0224. Загинув захисник 6 серпня 2023 року поблизу населеного пункту Красногорівка Донецької області.

Новини України