«Він захищав наш сон»: У Сумах попрощалися із військовим Романом Лисенком

За інформацією: Суспільне Суми.

Роман Лисенко. Фото: Лілія Лисенко

"Коли на Курську тільки заїхали (колони російських військових – прим.ред.) і до цього часу, до останнього, він захищав наш сон", — згадує Лідія, односелиця Романа.

Служив Роман у кулеметному взводі окремої президентської бригади, згадує сестра бійця Лілія Лисенко. З кінця грудня 2022 року воював на Донеччині.

Фото: Лілія Лисенко

Підрозділ був приряджений до 10-тої окремої гірськоштурмової бригади "Едельвейс". За словами сестри Романа, чоловік 13 місяців безперервно був на нулі: "Були різні бої були ближні бої з "вагнерівцями", він каже: що їх бачили, і ми, каже, бачили, що це справді нелюдські обличчя, це, каже, справжні орки".

Фото: Лілія Лисенко"Він завжди молився. У тій молитві були слова "Господи, вразуми ворогів моїх". І це просто вражало — наскільки чисте та щире в нього було серце!", — говорить Лілія Лисенко, сестра Романа Лисенка.

Прощання із загиблим військовим Романом Лисенком біля Свято-Воскресенського собору в Сумах. Фото: Суспільне Суми

У нечасті хвилини відпочинку, розповіла Лілія, боєць телефонував рідним.

Односелиця бійця Людмила Нікіфорова згадує Романа як спокійного, надійного, люблячого свою родину чоловіка.

"Ми, мабуть, навіки будемо пам'ятати оцю усмішку, терпеливість, небагатослівність, його таку надійність, чоловічу справжню надійність.Такий він вдався, таким його виховала сім'я, таким його виховали оті луки ромашкові. У нас звали його — Ромашка", — розповідає колишня вчителька Романа Лисенка, Людмила Нікіфорова.

Фото: Суспільне Суми

Військовий загинув 13 січня 2024-го. Як розповіла Лілія Лисенко, у той день Роман та його побратими мали доставити боєкомплект на бойову позицію під селом Веселе, що неподалік Бахмута. Там бійців обстріляли з мінометів, артилерії та авіації. Чоловіку назавжди лишилося 50 років.

"Він пройшов такий життєвий шлях. Це був його вибір. Але це був шлях справ справжнього чоловіка. Ми — мама, дружина, донька, внучка, я — ми втратили найдорожче. Ми втратили найдорожче, але це був правильний шлях справжнього чоловіка", — додає сестра загиблого Лілія Лисенко. Читати ще

Читати ще В Охтирці поховали солдата Павла Храмцова

Новини України