Служба освітньої безпеки запрацює на Донеччині після стабілізації обстановки

У 9 прифронтових і прикордонних регіонах України, де проводиться навчання за очною та змішаною формою, на варту безпеки в закладах освіти стануть поліцейські. Офіцери безпеки з’являться у школах вже наприкінці січня 2024 року, тимчасово — за рахунок діючих поліцейських. 

Реалізація проєкту «Офіцери Служби освітньої безпеки» розпочалася у 402 школах України. Пізніше на заміну діючим поліцейським прийдуть офіцери, які пройдуть спеціалізований відбір та навчання, а проєкт буде поширений на всі регіони держави.

Спільний проєкт керівництва держави, МВС, Нацполіції та МОН «Офіцери служби освітньої безпеки» покликаний захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни росії проти України.

На Донеччині ж через активні бойові навчання ведеться виключно онлайн, а увага поліції зосереджена на евакуації та інших заходах з порятунку життя малечі та всіх громадян. Проте як стратегічний проєкт створення безпекового середовища у післявоєнний час, на якій очікує вся країна, офіцери Служби освітньої безпеки мають зʼявитись у школах Донеччини разом з відновленням і відкриттям закладів освіти й поверненням дітей.

Наразі проєкт охоплює Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Запорізьку, Київську, Миколаївську, Рівненську, Сумську, Чернігівську області. Таким чином, під захистом опиняться учні, які виїхали з Донеччини та зараз проживають у більш безпечних регіонах.

До повноважень поліцейських у школах входитиме пропускний режим, комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їхнє припинення, затримання правопорушників.

Джерело

Новини України