На Дніпропетровщині поліцейські вилучили контрафакту на суму понад мільйон гривень (відео)

На території Нікопольського району поліцейські вилучили нелегальну продукцію на суму понад мільйон гривень.

З метою виявлення нелегального обігу підакцизної продукції, дільничні офіцери поліції протягом двох тижнів провели більше трьох десятків перевірок на предмет торгівлі безакцизними товарами.

В ході відпрацювання торгівельних залів та магазинів поліцейські виявили та вилучили товар, продаж якого відбувався з порушенням законодавства. Зокрема, майже 17 тисяч пачок тютюнових виробів, 3 кг сировини тютюну, 407 електроних пристроїв для куріння, 17 картриджів з рідиною до електронних пристроїв для куріння, понад 200 літрів алкоголю. Загальна сума вилучених товарів склала 1 мільйон 46 тисяч гривень.

Відносно правопорушників складено 21 адміністративний протоколи за ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами), 6 протоколів ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) та один протокол за ст.164-5 (зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліцейські закликають власників торговельних мереж відповідально ставитися до умов законодавства та дотримуватися вказаних правил щодо заборони продажу підакцизних товарів без відповідних на те документів.

Джерело

Новини України