Знімали в укриттях та лісосмугах. У Кропивницькому презентують фільм про події під час війни

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Фрагмент постера фільму «За обрій». Фото: Студія «КУ-раж»

20 січня у Кропивницькому відбудеться прем’єрний показ фільму "За обрій" місцевої дитячої кінотелестудії "КУ-раж". Це фільм про внутрішній стан людини, яка проживає травму війни.

За словами сценаристки фільму Наталії Устименко, це другий фільм, створений студією з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, знімали його влітку 2023 року в укриттях та лісосмугах. Тизер до фільму опублікували на каналі студії в YouTube.

"Довго думали над жанром. Обрали новий для нас артхауз".

У фільмі є відсилання до подій повномасштабної російсько-української війни – окупації, обстрілів, підриву Каховської гідроелектростанції.

"Фільм ніби складений з частинок, які наприкінці складаються в єдину логічну картину. Я хотіла, щоб діти-актори проживали те, що не можуть висловити. Так ми хочемо підтримати дітей через творчість".

У фільмі знімались діти 12-17 років, серед яких переселенці з тимчасово окупованих регіонів України. Допомагали вихованці студії, студенти театральних закладів освіти. Режисер фільму — співкерівник студії Володимир Крутоус.

Прем’єру запланували на 14:00 20 січня. Показ відбудеться в кінозалі обласної бібліотеки імені Дмитра Чижевського. Під час показу збиратимуть гроші на пічки та основу для маскувальних сіток для українських військових.

Новини України