Колишньому кандидату в мери Бердянська і окупаційному «віцемеру» Селіванову СБУ оголосила підозру — новини Бердянська

Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще одного керівника окупаційних органів рф у тимчасово захопленому Бердянську

У Сєліванова якась постійна нездорова цікавість до Бердянська. Джерело: СБУ

Мова про мешканця Луганщини, якого окупанти призначили «заступником мера військово-цивільної адміністрації міста Бердянськ».

Станіслав Сєліванов активізувався в Бердянську в середині нульових. Входив до команди екс-мера Євгена Шаповалова і, навіть, сам шукав щастя на виборах міського голови.

Згодом з радарів зник і з’явився лише в 2014 році, коли росія почала війну проти України. Намагався долучитися до безпорядків у місті, але згодом втік, баражуючи між Кримом та Луганськом.

Як встановили слідчі СБУ, зловмисник у 2014-му році брав участь у силовому захоплені кримського півострова.

Крім того, у «послужному списку» зрадника також є блокування і збройне захоплення військової частини ЗСУ у Сімферополі в березні 2014 року. А вже за місяць після цих подій фігурант з’явився у приміщенні захопленої бойовиками будівлі СБУ в Луганську. Там він вербував до лав терористичної організації «лнр» українських силовиків.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ зловмиснику заочно повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);
  • ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зрадника до відповідальності.

Джерело

Новини України