Колишній бердянський міліціонер Олександр Чебурахін отримав заочний вирок за колабораційну діяльність — новини Бердянська

15 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна за те, що очолив фейкову Бердянську податкову при росіянах.

Колишній міліціонер-високопосадовець доволі швидко змінив орієнтацію на російського податківця

54-річний Чебурахін народився у селищі Володарське Донецької області. З 2005 року він очолював у Бердянську відділ боротьби з організованою злочинністю, з 2009 року обіймав посаду заступника начальника відділу внутрішньої безпеки МВС у Запорізькій області, з травня 2010 року в званні підполковника його було призначено заступником начальника Головного управління МВС України в Запорізькій області, звідки звільнився у 2013 році.

За даними слідства, Чебурахін на своїй фейковій посаді забезпечив формування штату «податкової інспекції» та загальну організацію роботу, активно підтримує окупаційну владу, виконучи всі її розпорядження та вказівки. Цей квазі-орган окупанти розмістили на базі адміністративної будівлі Бердянської податкової інспекції.

Жовтневий суд Запоріжжя визначив, що зібраних доказів достатньо аби призначити Чебурахіну максимально суворе покарання за ч.7 ст. 111-1 КК України (Колабораційна діяльність). Покарання набере чинності після того, як зрадник потрапить до рук представників правоохоронних органів України.

Джерело

Новини України