Художник з Вінниччини виставив свої картини на аукціон, аби зібрати гроші для оборонців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Чоловіку — 64 роки. За його словами, живописом захопився ще в школі. 20 років працював вчителем образотворчого мистецтва. З початку повномасштабного російського вторгнення свої картини продає, а на зароблені гроші допомагає оборонцям.

"З перших же днів війни я допомагаю нашим хлопцям. Зараз конкретно допомагаю хлопцям зі 120-ої бригади, де є родич з Тульчина, він бойовий медик. Й 124 бригада, там в Херсоні мій племінник. Йому купив молекуляр. Також придбав автомобіль, який зараз в ремонті.

Фото: Суспільне Вінниця

Серед картин на аукціоні — "Мамо я стою!". Полотно художник створив у грудні 2023 року.

"Це річка південний Буг, місто Ладижин і військовий стоїть. На захисті нашої України. Я показав мирний ранок, схід сонця, що дійсно ми тут в тиші знаходимося. Полотно олійними фарбами написаний", — розповів художник.

Картину "Мамо, я стою" придбав Олег Дяченко. За неї заплатив 7500 гривень. Її передасть місцевому військовому ліцею повітряних сил України.

"На цій картині зображений військовий. Сьогодні така ситуація і думаю ця картина доцільна буде у військовому ліцеї, щоб діти дивилися і займалися патріотичним вихованням", — пояснив учасник аукціону Олег Дяченко.

Фото: Суспільне Вінниця

Картину "Замріяна" за 15 000 гривень придбав Микола Трач. Суспільному розповів, її подарує Тульчинському будинку дитини.

"Ми передаємо цю картину будинку дитини. Це вони замовили, по їхній рекомендації ми придбали цю картину. Якась частина буде для ЗСУ, якась частина для підтримки художника", – зазначив учасник аукціону Микола Трач.

Фото: Суспільне Вінниця

Пейзаж, на якому уманський парк, за 5000 гривень, перейшов у власність Юрію Касьяненку Чоловік директор місцевої автошколи. Каже, на війні зараз п'ять його працівників.

"Вибрав цю картину для того, щоб після перемоги поїхати в Софіївку, щоб разом з колективом там відсвяткувати перемогу", – учасник аукціону Юрій Касьяненко.

Фото: Суспільне Вінниця

Під час аукціону вдалося продати 7 картин на суму 70 000 гривень. З них 30 тисяч гривень спрямує на придбання квадрокоптера для захисників. За решту придбає фарби, полотна та рамки для картин.

Новини України