У ЗСУ розкрили цікаві факти щодо гібридних систем ППО: чи ними підбито А-50 та Іл-22

Українські винищувачі запускають американські бомби та ракети, які вдалося адаптувати, зокрема, крилаті ракети Storm Shadow, поділився Юрій Ігнат.

Спікер Повітряних сил української армії розповів важливу інформацію щодо гібридних систем ППО / скріншот

Гібридні системи протиповітряної оборони не є далекобійними, але їх можна використовувати для прикриття важливих об’єктів.

Про це сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, говорячи про засоби, якими, можливо, було збито російський літак А-50, а також пошкоджено борт Іл-22. Він зазначив, що такі системи «не є чимось новим». «Американські та українські фахівці змогли, як раніше жартували, схрестити радянське з американським», — підкреслив Ігнат.

За його словами, процес був непростий, модернізацією займалися наші і американські фахівці. При цьому додав, що системи пройшли випробування на полігонах США, і тепер вже є перше застосування, і є перше збиття.

Відео дня

«Ці системи, про які ми зараз говоримо, вони не є такими далекобійними — можуть працювати десь до 15 кілометрів. Тому розраховувати на те, що ми зможемо збивати на великих відстанях, не доводиться. Але прикривати ними локально об’єкти критичної інфраструктури, військові об’єкти чи щось інше — чому б ні», — зазначив Ігнат.

Речник Повітряних сил повідомив, що зараз така практика модернізації використовується і в авіації — наші винищувачі запускають американські бомби та ракети, які вдалося адаптувати, зокрема, крилаті ракети Storm Shadow.

Ігнат зазначає, що буде проводитися і «невеличка модернізація» ПЗРК, які використовуються мобільними вогневими групами. За його словами, йдеться, зокрема, про оснащення їх тепловізійним обладнанням для того, щоб збільшити показник збиття повітряних цілей.

Джерело

Новини України