Tesla знизила ціни на Model Y по всій Європі

Tesla знизила ціни на Model Y по всій Європі

Tesla вкотре знизила ціни на свої електромобілі

Компанія Ілона Маска знизила ціни на електромобілі в Німеччині, Франції, Норвегії та Нідерландах.

Американський автовиробник Tesla знизив ціни на свої автомобілі Model Y у кількох країнах Європи через тиждень після того, як оголосив про аналогічне зниження цін на Model 3 і Model Y у Китаї. Про це повідомляє CNBC в середу, 17 січня.
  Зазначається, що компанія Ілона Маска знизила ціни на автомобілі в Німеччині, Франції, Норвегії та Нідерландах.   У Німеччині задньопривідна модель Model Y тепер продається за 42 990 євро (46 760 доларів), що становить приблизно 4,2% знижки від попередньої роздрібної вартості автомобіля.

Model Y Long Range тепер коштує 49 990 євро, що на 8,1% нижче від попередньої ціни, а задньопривідна модель Model Y продається за 42 990 євро, що на 4,2% нижче.   У Франції Tesla знизила ціни на свої автомобілі Model Y на 6,7%, а в Нідерландах Tesla знизила ціни на Model Y до 7,7%. У Норвегії компанія знизила ціни від 5,6% до 7,1%.   Нагадаємо, конкуренція на ринку електромобілів загострюється протягом останнього року, і Tesla стикається з конкуренцією з іншими автовиробниками.

Китайський автовиробник BYD витіснив Tesla з позиції найбільшого світового виробника електромобілів у 2023 році.

В Україні росте попит на електромобілі. Лише за листопад 2023 року українці купили 4,3 тис. електроавтомобілів, що майже утричі більше, ніж рік тому.

Джерело

Новини України