ЗСУ збили російський літак-навідник А-50 та підбили бомбардувальник — ЗМІ

Увечері 14 січня українські військові уразили два російські літаки над Азовським морем.

Про це пишуть моніторингові Telegram-канали, а також підтверджують джерела «РБК-Україна» у військових колах, пише DailyLviv.com.

Розвідувальний літак А-50 росіян збили, а бомбардувальник Іл-22М зазнав пошкоджень.

За інформацією з джерел в Силах оборони стало відомо про збиття Повітряними силами військового літака ПКС РФ А-50 над Азовським морем та пошкодження Іл-22М11, бортовий номер 75106.

Як повідомляють, літак А-50 був збитий відразу після того, як він почав чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня. А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілот літака Су-30 ПКС РФ виявив займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Читайте також: МіГ-31К і А-50 РФ злітають в Білорусі, щоб уточнювати цілі для ракетних ударів, — командувач

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а зрештою був підбитий вздовж узбережжя Азовського моря близько 21-ої години 14 січня. Після ураження, літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик «швидкої» та пожежної машини.

Джерело надало РБК-Україна перехоплення розмови літака з диспетчером аеродрому в Анапі.

Заступник голови комітету Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки Юрій Мисягін зі свого боку зазначив, що українські підрозділи завдали вогневого ураження по двох російських літаках близько 21:00.

Нагадаємо, рік тому у Білорусі підірвали російський літак ДРЛС А-50 — розвідник і навідник.

Довідка

А-50 — радянський і російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління.

А-50 може застосовуватися для виявлення та супроводження повітряних та надводних цілей, оповіщення командних пунктів автоматизованих систем управління видів Збройних Сил про повітряну та надводну обстановку, застосовуватися для управління літаками винищувальної та ударної авіації при їх наведенні на повітряні, наземні та морські цілі, а також служити повітряним командним пунктом.

Джерело

Новини України