Уповільнює відновлення електропостачання. У Долинській громаді на Кіровоградщині вкрали 2000 метрів електроліній

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Ілюстративне. Пошкоджені лінії електропередач. Фото: Суспільне Кропивницький

У селі Славне Долинської громади Кіровоградської області викрали майже дві тисячі метрів ліній електропередач, які були пошкоджені внаслідок обледеніння. Це відтерміновує відновлення електропостачання в громаді.

Крадіжка сталася в ніч з 11 на 12 січня. Побачили зникнення дротів електрики під час відновлювальних робіт. Про це розповів Суспільному начальник районної військової адміністрації Віталій Пастушенко.

У Кропивницькому районі через обледеніння дротів і падіння опор були знеструмлені 167 населених пунктів. Нині третина від цієї кількості потребують допомоги, сказав Віталій Пастушенко.

На території району працюють 300 енергетиків та 50 машин техніки. Енергетикам допомагають рятувальники, працівники комунальних та дорожніх служб.

"Машинами оббивають лід з гілля, щоб піднялися дерева та був проїзд для транспорту. Пошкоджені десятки кілометрів ліній електропередач, зрозуміло що забезпечити охорону їх неможливо".

Обледеніння дротів і падіння опор. Кіровоградська область. Фото: Суспільне Кропивницький

За словами Віталія Пастушенка, у селі Славне 60 споживачів залишаються без електрики.

Сказав, запасом матеріалів і обладнання для аварійно-відновлювальних робіт енергетики забезпечені повністю.

За фактом крадіжки розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 КК України "Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану". Карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років, сказала Суспільному речниця поліції Кіровоградської області Віталіна Бевзенко.

Новини України