Боротьба за українську молодь Бердянщини: росіяни запланували відкриття дитячого центру етнографічної просвіти — новини Бердянська

Як з’ясував «Бердянськ 24» росіяни мають намір відкрити в окупованому місті філію російського етнографічного музею. Відповідну інформацію оприлюднив російський ТАСС

Так ШІ бачить «етнографічний образ «новоросії»

В повідомленні директор російського етнографічного музею Юлія Купіна заявила, що в першому кварталі 2024-го року в окупованому Бердянську заплановано відкриття дитячого центру етнографічної просвіти. Основне завдання діяльності центру – представити «країну країні».

«Перша виставка, яку музей привезе до Бердянська, буде присвячена етнографічним образам «новоросії». Вона створена на основі матеріалів російського етнографічного музею. Для дітей будуть проводитись творчі заняття та майстер-класи», — наголошується в повідомленні.

Який сенс вкладається в «етнографічні образи «новоросії» може бути зрозуміло виключно росіянам. Враховуючи політику окупантів в Бердянську, в такий спосіб загарбники нав’язуватимуть молоді Бердянська їх приналежність до «великої росії».

Джерело

Новини України