У Yasno попередили, що з кінця січня відключатимуть електроенергію боржникам

У Yasno попередили, що з кінця січня відключатимуть електроенергію боржникам

Фото: t.me/Укренерго

Київська компанія-енергопостачальник Yasno збирається розпочати відключення боржників від електроенергії з кінця січня. Про це заявив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону.

За словами Коваленка, перші відключення розпочнуться орієнтовно 29 січня. Він нагадав про відміну Кабміном мораторію на відключення комунальних послуг та нарахування пені населенню та додав, що є два типи попереджень про відключення електроенергії, які можуть отримати боржники.

– Перше – ми називаємо це повідомлення, коли компанія всіма методами, починаючи від СМС, від розсилок у Viber та чатах, закінчуючи дзвінками до людей, повідомляє про те, що є борг, будь ласка, сплатіть, – розповів Коваленко. — Другий тип попередження вже передує безпосередньо відключенню споживача. Щодо попередження, як офіційного документа, його розсилають за 10 днів до відключення. Це перша стадія, і людина має час заплатити борги. І за 5 днів ще мережі надсилають свій лист-попередження. Ці 10 днів – для того, щоб вийти із ситуації та сплатити борг, – зазначив він.

Коваленко зазначив, що це не означає, що всі, хто має борги, отримуватимуть повідомлення з 29 січня. У компанії складатимуть рейтинги боржників — від найвищого за сумою боргу. Тобто насамперед відключення торкнутися тих громадян, які не платили тривалий час і мають великі суми заборгованості. Він додав, що якщо сума боргу дуже велика і людина не може її одразу сплатити, варто звернутися до компанії та укласти договір розстрочки з індивідуальним графіком, за яким людина платить.

У середу, 10 січня, в Україні зафіксовано новий рекорд споживання електроенергії, особливо вранці, повідомляє Укренерго. Енергетики протягом усього дня докладають зусиль, щоб збалансувати роботу енергосистеми. Щоб допомогти енергосистемі працювати у складних погодних умовах без навантажень, українців просять дбайливо споживати електроенергію. Увечері 10 січня у Кривому Розі сталася серйозна аварія з енергетики. В результаті без світла залишилися Довгинцівський та частина інших районів. Водопостачання та частина котелень переходять на генератори.
Джерело

Новини України