Військові з Полтавщини брали участь у відборі до змагань Повітряних сил США: хто пройшов до збірної

За інформацією: Суспільне Полтава.

Артем Погорілий, ветеран ЗСУ. Суспільне Полтава

Нині чоловік готується до змагань Повітряних сил США, які відбудуться у березні цього року. Він єдиний братиме участь у складі збірної України із Полтавщини.

"Я відбирався у плаванні у всіх дисциплінах і у волейболі сидячи. Підготовка поки була в особистому порядкові. Для себе вдома почепив турнік додатково, щоб на вулицю не ходити. Намагаюся частіше бувати у басейні за можливості. Із сьогоднішнім результатом треба активніше братися до рук, до ніг і намагатися покращити результат", — продовжив спортсмен Артем Погорілий.

На війні Артем Погорілий втратив кінцівку. Суспільне Полтава

До складу української збірної відібрали ветеранів та діючих військових російсько-української війни, які змагатимуться в адаптивних видах спорту. Участь у відборі, зокрема, брав колишній військовослужбовець 79-ї бригади Олександр Ткачук.

"Хотілося повернутися у рідну стихію. Тому що, коли я займався професійним спортом, до війни працював тренером з волейболу, хотілося спробувати свої сили. Змагання, нові емоції, нові знайомства. Проходили збори у Києві, тренування. Потім за один день провели змагання з волейболу. Наша команда зайняла перше місце", — розповів спортсмен Олександр Ткачук.

Басейн в якому плавають ветерани та військові ЗСУ, які готуються до адаптивних видів спорту. Суспільне Полтава

Проте до збірної йому потрапити не вдалося. Не вперше у відбіркових змаганнях бере участь й Сергій Сліченко. До збірної він також не потрапив, проте, каже, не засмучується.

"Я не перший рік у цих змаганнях. Я подивився, там гідні люди. Стали на захист молоді, спортивні. Усі з дуже тяжкими травмами. Їм потрібно це", — сказав спортсмен Сергій Сліченко.

Сергій Сліченко, який бере участь у відбіркових змаганнях. Суспільне Полтава

Сергій брав участь у відбіркових змаганнях з плавання та веслування на тренажері.

"По-перше, це змагання адаптивні. Змагання, у яких проводять адаптацію, люди відновлюються. У свій час я перебував на службі у Збройних силах України у 72-й окремій механізованій бригаді. Я був начмедом третього механізованого батальйону. Там же я отримав травму, поранення 2015-го року", — додав спортсмен Сергій Сліченко.

30 учасників з України будуть брати участь у змаганнях. Суспільне Полтава

Загалом до збірної України потрапили 30 учасників. Змагання Повітряних сил США відбудуться у березні у Лас-Вегасі.

Новини України