«Я двічі втратив дім»: військовий з позивним “Админ” про будні в бригаді ТРО

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

Війна, згадує боєць, зустріла його в Гостомелі. “Админ” пам’ятає удари по місцевому аеропорту, а також — розстріли мирних мешканців.

"Я двічі втратив дім — в Луганську і в Гостомелі. Я попав в окупацію, я був 38 днів в окупації. Не всі евакуювалися, багатьох розстріляли. Дві сусідки поранило, одна загинула. Хлопець 14 років з мамою був, уламок йому через шию пройшов. А потім вони зайшли та почали евакуйовувати тих кого самі й обстріляли", — згадує військовий.

Фото: Суспільне Суми

Після евакуації чоловік пішов у військкомат, так потрапив у підрозділ. Воював, одночасно відновлювався від побаченої в Гостомелі російської окупації. Чоловік припускає: ці спогади залишаться з ним назавжди.

Військовий адмін розповідає, що готує їсти з 12 років. Навички дитинства згодилися й на службі: бойовим побратимам готує саме він. Особливо любить борщ. Його називає своєю коронною стравою.

"Повинен бути буряк, квасоля, сало, цибуля. Готую з того, що привозять", — розповідає чоловік.

Імпровізований “холодильник” у бійців на вулиці, кухня — в бліндажі. Харчі від гризунів допомагають охороняти кішки. Продукти докуповують, говорить, у місцевих — овочі селяни бійцям продають залюбки.

Фото: Суспільне Суми

"Тут ставлення взагалі дуже-дуже гарне. В Донецькій області якось косо дивилися на нас", — ділиться "Админ".

У Донецькій області — під Авдіївкою — підрозділ воював пів року тому. До цього були бої на Херсонському та Запорізькому напрямках. Після боїв під Авдіївкою військовий майже втратив зір, отримав інвалідність третьої групи. Військову ж службу продовжив: "Так, а чого мені косити від армії? Я поки чим можу — допомагаю".

Читати ще

Читати ще «Готуйтесь: ми – не вічні»: історія бійця із позивним «Захар» зі 129 бригади тероборони

Новини України