Сунак у Києві говоритиме про збільшення фінансової допомоги Україні

Щонайменше 200 мільйонів фунтів буде спрямовано на замовлення та виробництво 1000 безпілотників для України.

Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак прибуде до Києва в п’ятницю, 12 січня, із запевненнями щодо збільшення військової допомоги українській армії – повідомив британський уряд, пише DailyLviv.com.

Як додається, у новому 2024/25 фінансовому році Лондон виділить на ці цілі 2,5 млрд фунтів стерлінгів, що на 200 млн більше, ніж у попередні роки.

Читайте також: Британія та Норвегія створили морську коаліцію для підтримки України

Під час візиту до Києва Сунак підтвердить запевнення у тісному партнерстві між Великобританією та Україною. Прем’єр-міністр Великої Британії та президент Володимир Зеленський також підпишуть історичну угоду про співпрацю у сфері безпеки, йдеться у повідомленні уряду Великобританії.

З 2,5 мільярда допомоги на озброєння щонайменше 200 мільйонів фунтів буде спрямовано на замовлення та виробництво 1000 безпілотників для України, включаючи розвідувальні, далекобійні та морські апарати.

«Ми будемо поруч з Україною в її найтемніші часи і в кращі часи, які прийдуть», — наголосив Сунак, як йдеться у повідомленні уряду.

Нагадаємо, торік, у січні, Британія оголосила про рекордний пакет військової допомоги Україні. Пакет допомоги містить танки Challenger 2, САУ AS-90 і бронетранспортери «Bulldog».

Джерело

Новини України