Гроші з продажу спрямують на потреби ЗСУ: у Вінниці учні вирощують мікрозелень

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Для реалізації проєкту учні отримали насіння, добрива, стелаж, піддони, освітлення, поливну систему та контейнери. Вони вивчатимуть технологію вирощування, догляду та експериментуватимуть, аби згодом писати наукові проєкти.

"Діти будуть розраховувати, який варіант економічно вигіднішим для вирощування даної мікрозелені, тому що реалізується різний посадковий матеріал, який має різну собівартість. Відповідно і собівартість нашої продукції буде різною. Так діти будуть отримувати перші економічні навички: що вигідно, що не вигідно", — говорить вчитель математики та економіки Владислав Братко.

Фото: Суспільне Вінниця

За його словами, усі зароблені кошти учні будуть переховувати на підтримку українських військових. У місяць сума немає бути меншою за три тисячі гривень.

10-класник Олег Бойко відповідатиме за дотримання необхідних умов для росту рослин. Підсвічування та затоплення піддонів на певний час контролюватиме через застосунок.

"Там розташований повітряний насос, який насичує воду киснем, та сам водяний насос", — розповів Олег Бойко.

Фото: Суспільне Вінниця

Учениця 10 класу Софія Петренко вестиме бухгалтерію. Каже, що з 36 шести учнів їхнього класу, долучилися 15. Навчаються вони за економічним профілем.

"Наша команда складається з п'ятнадцяти учнів, десять з яких — агрономи. А також до нашої команди входять бухгалтери та маркетологи. Саме маркетологи будуть займатися поширенням нашої мікрозелені. Зараз ми на етапі створення інстаграм сторінки, де ми будемо поширювати про те, що ми будемо займатися мікрозеленню та рекламувати її", — говорить Софія Петренко.

Новини України