«Француженка» на муніципальному ринку: у Вінниці продавчиня одягнула собаку в шубу, аби вберегти від холоду

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

У шубі продавчиня раніше гріла місцеву безпритульну кицьку, але вона зникла. Тому, коли вдарили морози, вирішила вдягнути собаку. Тепер на ринку Найду називають "француженкою".

Фото: Суспільне Вінниця

Вдень Найда влаштовується спати у ятці продавчині, а ночує уже в сусідній. За словами продавчині, аби собаці було тепліше, настелила їй ковдр.

"Вона дуже лагідна, гарна собачка. Живе вона давно на ринку. Але на вихідні її тут ніколи немає. Вона любить людей і йде десь до людей. Гавкає, буває, коли людина трішки випила чи їй не подобається хтось. А так вона не кусається", — розповіла продавчиня.

Фото: Суспільне Вінниця

За словами ветлікаря Миколи Похолюка, при сильних морозах безпритульним тваринам важливо бути у сухому приміщенні, без протягів. Якщо такого немає, то їх не варто й одягати, бо від природи воду або сніг тварина може струсити.

"Це те ж саме, що ми зараз візьмемо одяг і винесемо на вулицю. Хай він повисить буквально 20 хвилин, а тоді його одягнути. Він тягне вологу, він вже буде сирий, холодний. Якщо це домашні тварини, то так. Одягнути, щоб погуляти з короткошерстими тваринами, які не мають шерстяного покриву, такого як підпушка, немає нормальної шерсті, то їх варто одягати. Вуличні — вони більш пристосовані", — пояснив ветлікар.

Фото: Суспільне Вінниця

Похолюк зазначив, місце, аби пересидіти морози, тварини знайдуть самі. Краще їх підгодовувати. Це може бути сухий корм, але не кістки.

Новини України