У Мирополі розробляють стратегію розвитку громади

Вже шосте засідання робочої групи, яка займається розробкою стратегії розвитку Миропільської громади, відбулося 14 грудня 2023-го року.

В ході зустрічі її учасники разом із експертами у форматі очного спілкування, а також в режимі онлайн-обговорення обсудили та схвалили перелік проєктних ідей, а також проаналізували можливий обсяг та джерела їхнього фінансування. Спікерки презентували можливості залучення додаткових фінансових ресурсів та детально обгрунтували важливість співпраці на різних рівнях реалізації документа з метою його ефективного виконання: між органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, молоддю тощо.

Згодом відбулося обговорення та схвалення моделі та структури системи реалізації й моніторингу ефективності виконання стратегії.

Також члени робочої групи були поінформовані щодо процедури проведення громадського обговорення проєкту стратегії розвитку громади та проєкту звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Нагадуємо, що стратегія розвитку Миропільської громади розробляється спільними зусиллями створеної робочої групи з напрацювання важливого для громади документа та експертки проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів» Тетяни Тимошенко. Реалізація проєкту стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Зауважимо, що процес розробки та створення стратегії розвитку Миропільської громади, який триває вже більше як пів року, виходить нині на фінішну пряму. Сьогодні є всі підстави для того, аби головний або стратегічно важливий для громади документ вже незабаром став важливим орієнтиром і визначав найважливіші вектори та шляхи розвитку громади на найближче майбутнє. Керівництво Миропільської селищної ради щиро дякує активним учасникам процесу за діяльність, а експертам – за допомогу.

Джерело

Новини України