Колони загальмованих вантажівок. Румунські перевізники та фермери перекрили дороги

Невдоволені перевізники блокують дороги, утворюючи колони вантажівок, які рухаються на низькій швидкості.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

У Румунії перевізники заблокували рух у Бухаресті та кількох інших великих румунських містах. Водії протестують проти змін у законодавстві та підвищення цін на страхування та дизель. Фермери спонтанно долучилися до акції.

Про блокування за «німецькою моделлю» пише в середу, 10 січня, телепортал Digi24. Невдоволені перевізники блокують дороги, утворюючи колони вантажівок, які рухаються на низькій швидкості. Серед іншого було перекрито рух на трасі Пітешті-Бухарест і на кільцевій дорозі столиці. Подібна ситуація і в інших великих містах.

Перевізники скаржаться на підвищення цін на обов’язкове страхування автомобілів (ОСА) та підвищення акцизу на дизпаливо з 1 січня, а також загалом на дії влади та несприятливі правила, зокрема податки для малих підприємців. Також учасники протесту скаржаться на черги на кордоні та затяжні митні процедури.

Фермери, які приєдналися до протесту, також скаржаться на підвищення собівартості та одночасне зниження цін на продукцію, що, на їхню думку, пов’язано, серед іншого, з пільговими умовами для українських аграріїв.

Джерело

Новини України