Кенгуру та фазани на сурикатів: вінницький та полтавський зоопарки обмінялися тваринами

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Кенгуру та фазанів обміняли на сурикатів.

"Дорогу перенесли добре, адаптуються в нас. На даний час тварини почуваються відмінно. У них там пішло відтворення і ми їх обміняли на наших тварин. Ті тварини, що в нас народилися 2023-го. Ними зацікавився той звіринець, а ми зацікавилися їхніми. І провели рівнозначний обмін", розповів Ткачик.

Фото: Суспільне Вінниця

Птахів поселили у відкриті вольєри. Білого кенгуру породи “Валабі” у зимівник, де температура не опускається нижче +10 градусів.

"Годуємо зерном: суміш пшениці, кукурудзи й зернят. Тремо їм буряк, моркву, капусту й салатики. Ну і водичка, але зараз холодно — тепла вода", – розповіла доглядальниця за тваринами Валентина Гук.

Фото: Суспільне Вінниця

Підібрали у Подільському зоопарку і раціон для кенгуру.

"Кенгуру їсть сіно, але воно має бути м’яке. Їсть моркву, комбікорм: зерно, овес. Зерно має бути замочене звечора. Заливається гарячою водою і на ранок воно м’яке, щоб не було пошкодження слизової оболонки ротової порожнини", – розповів директор зоопарку.

Фото: Суспільне Вінниця

Відвідувачів до нових мешканців Подільського зоопарку почали пускати з 8 січня. Вхід – платний. Вартість квитка для дітей 50 грн, для дорослих 130.

Новини України