iPhone випав з літака з висоти 5 км і залишився неушкодженим

Він був у режимі польоту з наполовину зарядженою батареєю і незаблокованим екраном.

Авіакомпанія Alaska Airlines призупинила польоти 65 нових лайнерів Boeing 737 MAX 9 після небезпечного інциденту на рейсі Портленд-Онтаріо.

Як повідомляє Reuters, у літака, що був на висоті майже п’яти кілометрів, відірвало двері аварійного виходу. 

Сильним потоком повітря з пасажирів зривало одяг, у багатьох з рук вирвало смартфони, а матерям довелося взяти немовлят на руки.

Завдяки професіоналізму екіпажу, жоден зі 171 пасажира не постраждав. Літаку вдалося благополучно приземлитися в Портленді за 35 хвилин після злету.

Голова NTSB Дженніфер Хоменді повідомила, що зниклі дверцята були виявлені ​​в неділю вчителем школи Портленда, якого ідентифікували лише як «Боб» ,у районі Сідар-Хіллз.

Voice of America повідомив, що житель штату Вашингтон Шон Бейтс виявив на дорозі iPhone, який «все ще перебував у режимі польоту з наполовину зарядженою батареєю» і незаблокованим екраном. На екрані був чек на отримання багажу з п’ятничного рейсу авіакомпанії Alaska Airlines. Судячи з усього цей гаджет випав із літака з висоти 5 км та лишився неушкодженим. 

Після виявлення знахідки Бейтс зв’язався з Національною радою з безпеки на транспорті США. Там йому сказали, що він знайшов уже другий телефон з цього рейсу. 

Авіакомпанія Alaska Airlines скасувала 170 рейсів у неділю та ще 60 у понеділок і повідомила, що перебої з рейсами через приземлення триватимуть принаймні до середини тижня. United, яка призупинила свої 79 літаків MAX 9, у неділю скасувала 230 рейсів, або 8% запланованих вильотів.

Джерело

Новини України