«Ворог копав нам окопи», — піхотинець «Червоної калини» розповів про бої на Запорізькому напрямку

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Піхотинець та інструктор із бойової підготовки вінницької бригади «Червона Калина» на псевдо Денді. Фото: «Червона калина»

Піхотинець та інструктор із бойової підготовки вінницької бригади "Червона Калина" на псевдо Денді розповів про важкі бої на Запорізькому напрямку та технології, які допомагають піхоті.

Нацгвардієць брав участь у багатьох важких боях проти окупантів: спочатку це був Донецький напрямок, район населеного пункту Спірне. Наразі підрозділ бійця воює на Запорізькому напрямку, розповіли на Facebook-сторінці бригади.

За словами військового, на Донбасі росіяни, не шкодуючи, кидали в бій непідготовлені підрозділи. Він пригадує випадок, коли після відбиття позицій противника, один з окупантів розгубився в темряві та допомагав українським військам копати окопи.

"На Донбасі ми протистояли, в основному, зекам і "вагнерам" (бойовикам так званої ПВК "Вагнера"), які були погано оснащені та підготовлені. На Запорізькому напрямку нам протистоїть кадрова армія, яка, так би мовити, знає свою роботу. Вони добре оснащені. Під час боїв знадобляться всі навички, які раніше отримав", — розповів Денді.

Він також додає, що на Запорізькому напрямку окупанти обладнали фортифікаціями значну ділянку захоплених територій. Вони використовують велику кількість артилерії, протитанкових розрахунків та "навчену" піхоту. Також російські війська мають багато ударних, розвідувальних і дронів-камікадзе.

Денді розповідає про випадок, коли окупанти використовували дрон, якій імітував стрілецькі бої за допомогою колонки. Таким чином намагались змусити українські війська покинути укриття й після цього скинути з БПЛА вибухівку.

"Нашим військам потрібно багато дронів усіх рівнів. FPV-дрони, розвідувальні, ударні дрони, БПЛА оперативно-тактичного рівня. Вони можуть виконувати роботу, яку раніше завжди робила піхота. Навіщо нам посилати людей? Головне для нас – це зберегти життя", — каже Денді.

Новини України