Вінниця проводить в останню путь Захисника, який загинув у Бахмутському районі

Загиблий офіцер Олександр Заярнюк мав позивний «Вінниця»

Вінниця проводить в останню путь Захисника, який загинув у Бахмутському районі

Сьогодні, 7 січня, Вінниця проводжає у вічність полеглого офіцера Олександра Заярнюка, який був командиром роти глибинної розвідки 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна (в/ч А4044).

Як розповіли на сайті ВМР, Олександр став у стрій на початку повномасштабного вторгнення. Брав участь у бойових діях на Харківщині – Куп’янсько-Лиманський напрямок, Донеччині – Бахмут.

«Свій останній бій прийняв поблизу міста Часів Яр. Отримане там поранення, виявилося несумісним із життям. Серце воїна припинило битися 6 січня цього року. Йому було лише 36», — йдеться у повідомленні.

Побратими кажуть, що Олександр був справедливим та турботливим командиром, який понад усе прагнув уникнути невиправданих втрат серед особового складу.

«Наш командир завжди йшов перший. Хотів мінімізувати ризики для інших, менш досвідчених. Незважаючи на свій молодий вік, був нам як батько. Того трагічного дня він також йшов попереду до поранених бійців, аби їх врятувати, – розповів побратим і друг полеглого Героя Віталій. – Завдяки вправним діям Олександра, тоді вдалось багатьох евакуювати з поля бою. Але, на жаль, це завдання виявилося останнім для нашого командира», — кажуть побратими.

Під час служби Олександр Заярнюк отримав чимало нагород. Серед них медаль «Залізний хрест» – відзнака ЗСУ за проявленні мужність та героїзм, успішне виконання бойових завдань.

Олександр народився та зростав у селі Обухів Муровано-Куриловецького району. Вищу освіту здобув у Національній академії внутрішніх справ (Київ), а потім у Національній академії НГУ (Харків). Перше бойове хрещення отримав в АТО/ ООС. Воював із 2014 по 2019 роки.

«Звістка про повномасштабне вторгнення застала Олександра в Італії, куди він поїхав на заробітки після завершення служби. Рішення повернутися прийняв миттєво, адже захисту потребувала Україна, рідна Вінниця, де його дім, дружина, підростають двійко донечок, яким наразі 11 та 7 років», — йдеться у повідомлені.

У ВМР зазначили, церемонія прощання із воїном відбудеться у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, де відслужать поминальну панахиду. Початок о 12:30 год.

Поховають Олександра Заярнюка близько 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Вінниця.info, фото — ВМР

Джерело

Новини України