В окупованому Мелітополі підрозділи росгвардії посилюють тяжкою технікою.

В оккупированном Мелитополе подразделения росгвардии усиливают тяжелой техникой

Держава-терорист Росія зосередила на тимчасово окупованих територіях України десятки тисяч співробітників росгвардії. Станом на січень 2024 року РФ перекинула в Україну близько 35 тис. росгвардійців.

Варто зазначити, що на озброєнні вони мають ББМ, танки, артилерійські системи, а також гелікоптери. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За інформацією українського підпілля, половину із 35 тис. росгвардійців складають регулярні формування, розподілені за структурою в бригаду. Також налічується 5 батальйоних тактичних груп та 44 тактичні групи. Ще близько 100 підрозділів являють собою формування зі співробітників ОМОН та СОБР.

У ЦНС зазначили, що росгвардія після ЗС РФ є другим за важливістю компонентом російських окупаційних військ. Члени цього формування виконують роль тилових загонів придушення цивільного спротиву. Крім того, до їхніх обов'язків входить проведення фільтраційних заходів серед цивільного населення та виявлення учасників підпільного руху.

Примітно, що росгвардійці застосовують для придушення незгодних з російською окупацією мирних жителів зброю, зокрема важку техніку. У ЦНС наголосили, що сучасні російські окупанти діють так, як діяв НКВС, коли радянські війська окупували Захід України та країни Балтії після 1945 року.

Також росгвардійців використовували для охорони "виборчих дільниць" на тимчасово окупованих територіях під час псевдореферендуму у вересні 2022-го та псевдовиборів у вересні 2023 року.

Джерело

Новини України