Президента просять про звання «Герой України» для полеглого вінничанина

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Полеглий оборонець із Вінниччини Максим Чепка, військовослужбовець в/ч А4718 .

Загиблому захиснику з Вінниччини Максиму Чепці з Вінниччини просять присвоїти звання Героя України. Відповідну петицію на сайті президента зареєструвала Віталіна Вихристюк.

31-річний Максим Чепка був мешканцем села Тростянчик. Закінчив Вінницький кооперативний коледж. 17 лютого 2023 його призвали на службу до лав ЗСУ.

"По закінченню курсу “Керування системами FPV” приступив боронити Україну у військовій частині А4718 22ОМБ. Займався розвідкою ворожих позицій і ураженням бойової сили противника. Черговий пошук дрона-камікадзе обірвав життя юнака", — написала Віталіна Вихристюк у зверненні.

Солдат Максим Чепка, військовослужбовець в/ч А4718

Загинув військовий 6 грудня біля села Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

"Він мав змогу ремонтувати й налаштовувати FPV-дрони у відносно безпечних місцях, у нього не було потреби виходити за лінію фронту, це не було його основним військовим завданням. Його сміливість, його відданість, його совість не дозволяла йому залишатися осторонь і просто спостерігати, як хлопці ризикують життям, відвойовуючи свободу й незалежність нашої держави. Виходи на передову були власним волевиявленням та покликом совісті Максима. Він заслуговує на цю нагороду без жодних сумнівів", — зазначила авторка петиції.

Максиму Чепці був всього тридцять один рік. У нього залишилися батько  Олександр Іванович, мати Валентина Василівна та сестра Леся. Поховали захисника на кладовищі в рідному селі Тростянчик.

Станом на 6 січня звернення набрало понад 14 тисяч підписів. Щоб її розглянув президент, ця цифра має сягнути 25 тисяч. Підписати петицію можна тут.

Новини України