Порятунок зафіксувала камера: через російську атаку постраждав 62-річний киянин Олег Гонтаренко. Фото і відео

Мешканець Києва, 62-річний Олег Гонтаренко, в один момент залишився без житла та машини, яка є для нього квитком у світ та можливістю спілкуватись. 2 січня він майже годину просидів під завалами багатоповерхівки у Солом’янському районі, поки його не врятував співробітник ДСНС, винісши на руках з пошкодженого будинку.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала журналістка Олена Ровенчук. Українців закликали допомогти співвітчизнику.

«Коли у двір Олега прилетів шматок російської ракети – він снідав в кімнаті. І це його врятувало, бо епіцентр вибуху був під вікнами кухні. Олег майже годину просидів під завалами зруйнованої оселі. Все навколо палало. Самотужки вибратися не міг, хоча й намагався кілька разів перелізти через гори місива з меблів, бетону, скла та речей. Його витягнули рятувальники, і більшість з вас бачила цей порятунок», – написала Ровенчук.

Вона додала, що наразі 62-річний киянин перебуває у лікарні, бо надихався димом. Наразі йому вже ліпше і він, на щастя, цілий, але має лиш кілька подряпин. Олег залишився ні з чим – трикімнатну квартиру в будинку на Соломʼянці і його автомобіль в одну мить знищили росіяни.

«Найбільше Олега хвилює, як він тепер буде без авто, бо, каже, це були його ноги. Він з народження має проблеми з кістками, погано ходить. Після смерті мами з братом залишився зовсім сам, а спеціально обладнана машина стала його квитком у світ. Він їздив в магазин, в кіно, в театр і куди заманеться. Олег дуже товариський і розповів мені, що найбільше боїться залишитися замкненим, без спілкування», – наголосила журналістка.

Якщо ви хочете допомогти Олегу, то це можна зробити за допомогою «банки» в Монобанк (https://send.monobank.ua/jar/A8eagFtyfq) або зробити донат на картку 5167 8032 1338 9922 (Олег Гонтаренко).

Як повідомляв OBOZ.UA, країна-агресор Росія вранці 2 січня атакувала Київ ракетами, зокрема аеробалістичними «Кинджалами», влучивши в об’єкт цивільної інфраструктури в Подільському районі. Ще в кількох районах попадали уламки збитих цілей – на житлові будинки та відкриту територію, є постраждалі.

Джерело

Новини України