Вінниця прощається із 30-річним воїном, який загинув на Донецькому напрямку

Сьогодні вінничани проводжають в останню путь 30-річного Захисника України Вадима Ружило. Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Вінниця прощається із 30-річним воїном, який загинув на Донецькому напрямку

Вінничанин Вадим Ружило народився 25 травня 1993 року. Після закінчення 13-ї загальноосвітньої школи, опанував спеціальність автомеханіка у Центрі професійно-технічної освіти №1. У довоєнному житті працював майстром із утеплення будинків.

Початок повномасштабного вторгнення змусив Вадима змінити мирну професію на військову. Вчився бойовій справі з нуля, добровільно ставши у стрій Збройних Сил України у грудні 2022 року.

«Із позивним «Якудза» боронив країну від ворога у складі 116-ї окремої механізованої бригади (військова частина А4722). Загинув 28 грудня під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Життя воїна обірвалося у 30 років», — йдеться у повідомленні міськради.

Вдома на Вадима чекали дружина, батьки та сестра.

«Вадим був надзвичайно рішучим та відповідальним. Всі, хто його знали, відгукуються про нього як про добру та світлу людину. Він завжди думав про інших, про себе – в останню чергу. Це, мабуть, і спонукало його вирушити на війну. Мріяв про Перемогу та мав багато планів на життя, яким, на жаль, не судилося здійснитися», – розповіла сестра полеглого Героя.

О 9:15 год. усі небайдужі вінничани можуть долучитися до «живого коридору», що зустрічатиме траурний кортеж. Він слідуватиме за маршрутом: вул. Є. Коновальця, вул. Брацлавська, вул. Лебединського, вул. М. Шимка, вул. Немирівське шосе.

Поховають Захисника близько 11:00 на кладовищі у с. Хижинці.

Вінниця.info, фото — ВМР

Джерело

Новини України