«Є надія, що вдасться зробити дійсно якісний законопроект», — нардеп із Бердянська Єгор Чернєв про мобілізацію — новини Бердянська

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки повідомив на власній сторінці у фейсбук про початок закритого обговорення резонансної ініціативи.

Чернєв: потреби Генштабу мають бути виконані. Джерело фото: сайт Верховної ради України

До дискусії в комітеті підключилися Головнокомандувач Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала, Міністр оборони Рустем Умєров. Єгор Чернєв підкреслив, що обговорюють дійсно багато чутливих питань, і саме тому режим роботи – закритий.

Важливо, що Головком, Начальник ГШ та Міністр оборони обґрунтували основні підходи законопроекту та готові до співпраці. Спільно із військовими та Міністерством думаємо, які пункти законопроекту мають бути розглянуті в залі Верховної Ради в незмінному вигляді, а які потребують уточнень, переформулювання або зміни. Робота вийшла конструктивною, і Генштаб, і Міністерство оборони працюють у повній злагоді, тож є надія на те, що вдасться зробити дійсно якісний спільний законопроект, — зауважив Чернєв.

При цьому окремий наголос на розумінні того, що усі мобілізаційні потреби Генштабу в обов’язковому порядку мають бути виконані. Це, за словами народного депутата, необхідно для захисту нашої держави та інтересів усього нашого суспільства.

Зауважимо, що пост бердянського парламентаря викликає жваве обговорення. В коментарях підписники додають пропозицій. Чи будуть вони враховані — покаже остаточний варіант законопроекту, який сформують до дев’ятого січня.

Джерело

Новини України