Головний муфтій України вперше відвідав Вінницю

Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма», головний муфтій України Мурат Сулейманов сьогодні вперше відвідав Вінницю. Про це повідомляє Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОВА.

Головний муфтій України вперше відвідав Вінницю

Під час зустрічі Мурата Сулейманова з начальником Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОВА Ігорем Салецьким йшлося про  соціальні та гуманітарні проєкти, які реалізують мусульманські релігійні громади, допомогу  постраждалим від  російської агресії та обговорено діяльність Мусульманської релігійної громади „Ассалям” у м. Вінниця в умовах війни.

«На території Вінницької області діє одна релігійна громада, яка входить до Духовного управління мусульман України «Умма». Члени релігійної громади  задовольняють духовні потреби в пристосованому під мечеть приміщенні, яке знаходиться на вулиці Матроса Кошки. Віруючими здебільшого є студенти-іноземці, які навчаються у вінницьких вузах. Після початку повномасштабного російського вторгнення чимало членів громади мусили покинути Україну, проте діяльність релігійної громади не припинилася, а важливим вектором її роботи   стало волонтерство та благодійна діяльність.

Учасники зустрічі домовилися про дальшу співпрацю Управління у справах національностей та релігій Вінницької ОВА з членами мусульманської релігійної громади „Ассалям”  для допомогти постраждалим через війну», — йдеться в повідомленні.

Довідково. Мурат Сулейманов муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» з листопада 2022 року. До нього впродовж 13 років муфтієм українських мусульман був Саід Ісмагілов, який в червні 2022 року склав свої повноваження та пішов служити в ЗСУ.

Вінниця.info, фото управління

Джерело

Новини України