Американка дала кошти на притулок на Львівщині для 22 жінок, що зазнали насильства

Це четвертий подібний заклад, який відкрили у Львівській області за минулі два роки.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 5 січня, у Глинянській громаді дали старт роботі притулку «Покрови Пресвятої Богородиці» – для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, а також осіб, які постраждали від протиправної діяльності торгівлею людьми.

Прихисток створили на базі відреконструйованої  одноповерхової будівлі, де раніше була поліклініка. Профінансувала роботи з реконструкції та облаштування притулку американська письменниця, філантропка, телеведуча та бізнесменка Мітці Пердью через благодійний  фонд «Сієнтія Юкрейн». Вартість робіт – 8,6 млн грн.  Проєкт реалізували у співпраці з Львівською РВА,  Глинянською міською радою та благодійниками. 

Це вже четвертий подібний заклад, який відкрили у Львівській області за минулі два роки. 

Тут одночасно у семи облаштованих кімнатах зможуть тимчасово проживати до 22 осіб, зокрема діти. Є ліжечка для немовлят, а також кімната, облаштована згідно з інклюзивними вимогами.

У прихистку жінка може перебувати до 3 місяців. З нею працюватиме фахівець зі соціальної роботи, а також психолог та юрист за потреби. Завдання – вивести особу чи сім’ю з кризової ситуації, в якій вона опинилася.

Довідково

На Львівщині працює 7 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства (Львів – 3 бригади (одна за кошти місцевого бюджету – 2 за кошти UNFPA), Дрогобич (UNFPA), Червоноград (UNFPA), Стрий (UNFPA) та обласна мобільна бригада при притулку).

— 5 поліційних мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства (2 – у Львові, по 1 в Дрогобичі, Червонограді, Стрию).

— Для тимчасового надання притулку постраждалим від домашнього насильства передбачені: відділення з надання притулку постраждалим від домашнього насильства Центру соціально-психологічної допомоги у Львівській області (22 ліжко-місця), Притулок для жінок та дітей, які постраждали від домашнього та/або насильства за ознакою статі Моршинського територіального центру (24 ліжко-місця), Дрогобицький денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою особам, які постраждали від домашнього насильства (6 ліжко-місць), Новороздільський денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою особам, які постраждали від домашнього насильства (12 ліжко-місць), Стрийський денний центр з кризовою кімнатою (4 ліжко-місця), Червоноградський денний центр з кризовою кімнатою (4 ліжко-місця), Соціальний готель Львівської міської ради (20 ліжко-місць), притулки громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» (20 ліжко-місць) та відділення для жінок благодійного фонду «Назарет» (20 місць).

Джерело

Новини України