Великий бердянський бізнес в умовах релокації: «Аскет Шиппінг» переорієнтувався на порти Дунаю — новини Бердянська

Група компаній «Аскет Шиппінг» до війни займалась експортом зернових в семи портах України: Бердянську, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Херсоні, Дніпрі та Запоріжжі. В 2023 році компанія перевалила 700 тис.тонн зернових, з них 570 тис. тонн в портах Дунаю

Фото з офіційної сторінки компанії «Аскет Шиппінг» в мережі Фейсбук

Про це «Бердянськ 24» стало відомо з повідомлення компанії на офіційній сторінці «Аскет Шиппінг» в мережі Фейсбук. В наслідок окупації фірма втратила виробничі потужності в Бердянську та Маріуполі. Наразі «Аскет Шиппінг» готує звернення в міжнародні суди для отримання компенсації за рахунок арештованих коштів, — повідомила директор компанії Катерина Русіна.

В умовах війни «Аскет Шиппінг» релокував бізнес на захід України. Розширено присутність в усіх діючих портах України. Загальний річний показник перевалених вантажів — 700 тисяч тонн, з яких 570 тисяч опрацьовано в портах Дунаю. Цей показник в фірмі вважають не менш знаковим, ніж обробка мільйонів вантажів на Азові в довоєнний період.

Крім того, директор фірми Катерина Русіна повідомила, що компанія займається благодійною діяльністю та підтримує ЗСУ — в 2023 році на потреби армії спрямовано понад 7 млн гривень. Також в минулому році «Аскет Шиппінг» виступив спонсором заснування дитячої футбольної академії Народного клубу «Верес» в м. Рівне.

Компанія «Аскет Шиппінг» заснована в 2007 році як стивідор в порту Бердянськ. До 2013 року фірма розширила потужності в інші порти України та надавала послуги з перевалки, зберігання, логістики, експедирування, а також лабораторного контролю агропродукції. В 2022-му компанія перемістила потужності та організувала експортну логістику зернових з України через порти Дунаю та країни ЄС.

Джерело

Новини України