Житель Кропивницького воює на стороні Росії, йому оголосили підозру у держзраді – СБУ

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Житель Кропивницького з 2014 року воює на сході України на боці армії РФ. Фото: СБУ у Кіровоградській області

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру у державній зраді командиру військового підрозділу, який воює проти України на східному фронті.

Підозру повідомили за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України "Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану". Санкція статті — позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі.

Контррозвідка Служби безпеки встановила, що командир взводу 123-ї окремої мотострілецької бригади Південного військового округу збройних сил Росії до 2014 року жив у Кропивницькому, повідомила речниця управління в регіоні Юлія Ткач.

У 2014 році він виїхав до тимчасово окупованої частини Луганщини та вступив у ряди третього мотострілецького батальйону "ЛНР", яким керував 2-й армійський корпус армії РФ. Після початку повномасштабного вторгнення РФ, чоловіка відрядили на передову. Там він обстрілював позиції ЗСУ зі стрілецького озброєння, а також брав участь в артилерійських ударах по прифронтовій території східного регіону України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини України