Про стан довкілля Краматорської територіальної громади 2023 року

Краматорською районною філією ДУ «ОЦКПХ МОЗ» згідно з затвердженим «Планом моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища, лікувально-профілактичних закладів, закладів соціального забезпечення м. Краматорська на 2023 рік» в грудні поточного року здійснювався соціально-гігієнічний моніторинг за об’єктами довкілля: вода водоймищ, атмосферне повітря, зовнішнє гамма-випромінювання.

В грудні 2023 року досліджена 1 проба води сирої води, що поступає на фільтрувальну станцію КВП «Краматорський водоканал» з каналу «Сіверський Донець-Донбас» за санітарно-хімічними показниками, зареєстроване 1 відхилення (100 %) по хімічному споживанню кисню (ХСК), 1 проба води сирої води за мікробіологічними показниками, зареєстроване 1 відхилення (100 %) по лактозопозитивних кишкових паличках (ЛКП).

В грудні поточного року проведено 28 досліджень атмосферного повітря в районі автомагістралей міста, зареєстровано 2 відхилення (7,14%). Відхилення виявлені в районі автомагістралі по вулиці Двірцевій,10 по вуглецю оксиду, азоту діоксиду.

Радіаційна ситуація в місті залишається стабільною. За грудень проведено 186 вимірювань зовнішнього гамма-випромінювання. Рівень гамма-фону в грудні 2023 року складає в середньому 0,15-0,16 мкЗв/ годину в контрольній точці.

Перевищень гранично-допустимих рівнів зовнішнього гамма- випромінювання в досліджених пробах зовнішнього середовища не зареєстровано.   Фото з з відкритих інтернет-джерел.

Джерело

Новини України