Краматорський школяр Роман Шевченко, разом з родиною, збирає кошти на допомогу ЗСУ


Учень 9-А класу ЗОШ №26 Роман Шевченко, разом зі своєю родиною, збирає кошти на придбання FPV дрону для 3018 бригади, в якій служить його батько.

Романа підтримують мама Наталія Шевченко, а також сестра Валерія та брат Жан. Збір коштів діти ведуть, завдяки розповсюдженню інформації у соцмережах.

Мама Наталія Шевченко каже, що пишається своїми дітьми. І допомагає їм у реалізації ініціатив, які направлені на допомогу ЗСУ. Бо головне зараз — це Перемога.

«Ми корінні краматорці, народилися й виросли у Краматорську, селище Біленька, і всі наші предки народились теж тут. Діток теж народжували й ростили в Краматорську. Ми дуже любимо наше місто, тому для нас дуже важливо, щоб воно було українським, щоб майорів на найвищому флагштоці на Донеччині український прапор.

Наша сім’я завжди була тільки за Україну, ми дуже любимо нашу Батьківщину і наш український Донбас. Всі наші мами, бабусі завжди казали що ніякої рашки ніколи не було на Донбасі, мої рідні розмовляли на український мові. До 2014 року ми жили добре, займалися невиличким будівельним бізнесом. Також будували собі дім.

З моїм чоловіком Романом познайомились у травні 2000 року, а у вересні вже одружилися, бо дуже кохали один одного і не хотіли розлучатися. Хотіли велику родину. Ми з чоловіком прожили 20 років, народили трьох діток. Валерії зараз вже 22 роки, Роману 14 років і Жану 12 років.
Але у 2021 році ми прийняли рішення розлучитись. На даний час ми у гарних стосунках і підтримуємо. Діти завжди на зв’язку з татом.

Коли у 2013 році розпочався Майдан, я дуже підтримувала і була щіро рада коли скинули корумповану владу. Потім у нас почалась війна, у 2014 році.
У 2014 році, у листопаді, мій колишній чоловік пішов на війну добровольцем. Ми прийняли це рішення разом, бо бачили, будучи в окупації в 2014 році, беззаконня орків. На той час я дуже його підтримувала і хотіла підти теж захищати, але маленькі дітки. Я вважаю, що жінки корисні теж на війні, але це повинно бути обдумане рішення.

Служив Роман у батальйону «Донбас». Потім у ЗСУ розвідроті був командиром взводу. Будучи на позиціях у 2016 році, 16 грудня, на Світлодарській дузі, отримав 80 процентів ожогів усього тіла. Боролись за його життя у Дніпрі. Я не відходила від нього і день, і ніч. І завдяки лікарям, він одужав. І вже в березні повернувся додому в Краматорськ.
Коли почалася повномасштабне вторгнення, мій колишній чоловік проживав у Києві. І там він прийняв рішення, що треба йти і зараз захищати нашу землю, бо вони дійшли туди, треба їх зупиняти, а хто як, не ми.

Я з грудня 2015 року і по цей день несу службу в батальйоні патрульної поліції Краматорська та Слов’янська на посаді «старшина роти тактико-оперативного реагування». На службу в патрульну поліцію пішла, щоб допомагати людям та бути поряд з дітьми.


З дітками ми завжди розмовляли про те, що ми українці, і вони пишаються цим. Розповідали про війну, а також пояснували, скільки хлопців та дівчат захищають нас від цієї навали. Діти відкладають гроші, а потім побачать десь пост про збір коштів для ЗСУ чи для поранених, і завжди донатять туди.

Дітки з моєю мамой були півроку в евакуації в Києві, я знаходилась у Краматорську. Потім в січні 2023 року вони повернулись, окрім старшої доньки, яка працює в Києві.
Хлопці дуже люблять Краматорськ, мріють кожен день про Перемогу. Та і бажання у нас на свята одне — ПЕРЕМОГА!!!


Збирати гроші за для допомоги ЗСУ — ідея Романа. Він у нас патріот і дуже хоче допомогти таткові та його бригаді. Збір здійснює через фб та інстаграм. Його підтримали також вчителі.
Патріотизм, свобода, незалежність для нас не просто слова. Для нас — це вільна Україна. Ми українці і пишаємось цим. В думках у нас ніколи не було, щоб емігрувати з нашої України.

Діти люблять Україну і саме наш український Донбас. У нас же так гарно, така природа, їжа найсмачніша (бо ми до війни подорожували і повертаючись до дому мріяли про борщ та нашу солену рибку). Хлопці займаються футболом, люблять подорожувати. Але зараз мріємо тільки про Перемогу. Допомагаємо нашим Захисникам як можемо.

Закликаю всіх українців також це робити, хто ще не допомагає нашим військовим. Треба не забувати, що війна ще не закінчилася».

Задонатити на FPV дрон можна тут: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057263043436

https://www.instagram.com/gosarybak067/?fbclid=IwAR2vzKsulc4UCG4LA9tag4wFokZjv_AcuSKxY45ihauzZPbfnTsml349JlU

Джерело

Новини України