Взятого у полон під Роботиним мешканця Сімферополя засуджено на тривалий термін

Взятый в плен под Работино житель Симферополя осужден на длительный срок

За матеріалами СБУ 15 років за ґратами проведе зрадник, який воював проти ЗСУ на Запорізькому напрямку.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один зрадник, який воював проти України у лавах окупаційних військ рф.

Зловмисник потрапив у полон українських захисників під час наступальної операції сил оборони України під Роботино Пологівського району.

Розглянувши матеріали української спецслужби, суд визнав докази належними та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років.

Засудженим є мешканець Сімферополя, який у червні 2023 року уклав контракт на проходження військової служби та приєднався до однієї з бригад морської піхоти вмф рф.

Там його зарахували на посаду стрілка мотострілкового батальйону країни-агресора, видали автомат Калашникова та боєприпаси до нього.

У липні 2023 року він, під керівництвом російських командирів, був відправлений на Запорізький напрямок для стримування наступу сил оборони України.

На передовій зрадник будував фортифікаційні укріплення росіян та брав безпосередню участь у бойових діях проти збройних сил України, а також здійснював евакуацію поранених військових рф.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької прокуратури.

Читайте також: на Запорізькому напрямку ЗСУ вибили окупантів із деяких позицій.

Джерело

Новини України