«Син та невістка, обоє загинули». Мешканці Есмані на Сумщині розповіли про влучання безпілотника у житловий будинок

За інформацією: Суспільне Суми.

Наслідки влучання російського безпілотника у житловий будинок, Есмань, Сумська область, 2 січня, 2024 р. Фото: Суспільне Суми

Сусідка Олена розповідає, що її родина мешкала поверхом нижче. У момент вибуху вони святкували Новий рік.

“Ми перебували всією родиною у кімнаті, що, напевно, нас і врятувало. Якби ми були у сусідній, яка повністю зруйнована, то спіткала б нас така ж доля, як і сусідів — царство їм небесне. У мене був у гостях мій брат, я швиденько схопила за руку брата, доньку, а чоловік залишився у шоковому стані у залі. Відтягнула їх від всіх цих уламків. Ми упали, як годиться. По квартирі літали іскри, які опікали нам тіло. Святкували Новий рік, проживали тут, працювали, але жити тут, як ви бачите, неможливо…”, — говорить сусідка загиблих.

Наслідки влучання російського безпілотника у житловий будинок, Есмань, Сумська область, 2 січня, 2024 р. Фото: Суспільне Суми

Мешканець сусідньої квартири Іван розповідає, що за кілька секунд до вибуху помітив у небі два літальні апарати. Один з них раптово змінив курс на їх будинок.

“Один полетів далі, а другий, немов розвернуло і він влучив у будинок. Я як стояв біля вікна, то відразу впав, мене аж відкинуло. Одягнувся, вийшов, а тут страхіття: валяється жінка у крові, швидка приїхала, завантажили, відвезли у лікарню, але вона померла. А його тут відкопували, тягали, тягали, куски лише назбирали у сумку”, — згадує сусід загиблих Іван.

Наслідки влучання російського безпілотника у житловий будинок, Есмань, Сумська область, 2 січня, 2024 р.

Сусід Микола розповідає, що подружжя до повномасштабного вторгнення працювало за кордоном.

“Загиблі — це було подружжя, вони були в Україні, працювали, а після того розвалу виїжджали на заробітки, а тут вже приїхали, коли розпочалась повномасштабна війна. Він працьовитий, дуже працьовитий. Я, як інвалід після двох інфарктів, так він мені все допомогав. Покійна Таня – дуже гарна жінка. Вона така, що може підняти, організувати людей то по каналізації, то по двору щось. Все організовувала, все домовлялась з головою”, — каже сусід Микола.

Наслідки влучання російського безпілотника у житловий будинок, Есмань, Сумська область, 2 січня, 2024 р. Фото: Суспільне Суми

Ще одна мешканка будинку Олена розповідає, що російські військові у перший день року били по їх селищу і минулоріч. Тоді їй з чоловіком довелось рятуватись у підвалі.

“Оце Новий рік, у мого чоловіка День народження був. Вони в минулому році “вітали” і в цьому “вітали”. Вже нічого не шкода, шкода лише, що люди постраждали, що загинули молоді”, — говорить мешканка будинку Олена.

Новини України