Рятувальник з Вінниці з 27-річним стажем розповів, як змінилась його робота під час повномасштабної війни

Надзвичайник з Вінниці Олександр Янковий поділився історією про те, як обрав такий складний, але цікавий фах

Рятувальник з Вінниці з 27-річним стажем розповів, як змінилась його робота під час повномасштабної війни

Олександр Янковий — командир відділення 3-ї державної пожежно-рятувальної частини із Вінниці. Самовідданість та емпатію вважає найголовнішими рисами у своїй професії. Історію чоловіка опублікували на сторінці ДСНС.

Службі рятувальник віддав 27 років свого життя. Прийшовши до неї одразу після армії, головний майстер-сержант почав свій трудовий шлях зі звичайного пожежного. Каже, йшов не за кар’єрою, а за покликом долі.

«Я й сам не думав, що робота рятувати стане для мене життям. На службі всі ДСНС-ники проводять більш ніж чверть свого життя. Це наш другий дім. Тому, бути в ньому, значить його любити», — впевнений Олександр.

Свою професію надзвичайник називає відповідальною й важливою, особливо в реаліях сьогодення. Відзначає: про так званий «холодний» розум більшість його колег вже забули. Побачивши, як в одну мить люди втрачають свої домівки, а ще гірше — життя, бути байдужим не можна. Особливо розуміючи, з якими труднощами зараз мають справу рятувальники на півдні та сході країни.

«Іноді дійсно буває не просто, але коли озираєшся і бачиш, що вдалося врятувати роками нажите людське майно, а якщо ще й життя — радієш. А коли ще й люди після цього дякують, то розумієш, що не помилився, коли зробив 27 років тому свій вибір», — додає боєць ДСНС.

На запитання про позитивні сторони в службі, Олександр говорить про рівень довіри до українських надзвичайників, який протягом останніх років значно зріс. Додає, добре, що зникли стереотипи про вогнеборців, які приїздять без води та постійно сплять.

Олександр, як і всі українці, мріє про нашу перемогу. А ще проводити більше часу зі своєю коханою дружиною Лілією, яка понад 20 років працює диспетчером в оперативно-координаційному центрі.

Вінниця.info, фото ДСНС

Джерело

Новини України