Набір в Бердянський педуніверситет на 25% перевищив показник минулого року. Топ-спеціальність – психологія — новини Бердянська

«Бердянськ 24» поцікавився: яка доля чоловіків, котрим навчання у виші дає відстрочку від служби в армії?

Запит на отримання освіти с психології просто шалений. Джерело: ШІ

У 2023-му найбільше цікавила абітурієнтів вища освіта з психології. До того ж, в БДПУ з цієї спеціальності відтепер доступний і магістерський рівень.

В керівництві університету відзначають, що таких наборів на спеціальність давно не пам’ятають. Суспільство морально втомлене, потребує психологічної реабілітації зараз, потребуватиме його і після війни. Інтерес цілком логічний.

Стосовно чоловічої частки здобувачів вищої освіти.

Ми вивчали це питання. По чоловікам у нас приріст не дуже значний, в межах 7%. Все таки більшість спеціальностей, так би мовити, більш притаманні жінкам: дошкільна освіта, початкова школа, інші педагогічні спеціальності. Так що фактор відстрочок на набір не особливо вплинув, — розповів ректор БДПУ Ігор Богданов.

Значний приріст спостерігався на заочну форму навчання та магістерський рівень. Також на набір в БДПУ позитивно вплинула опція отримання ваучеру від центрів зайнятості на оплату навчання для ВПО.

«Перше питання від росіян: як ви до нас ставитесь? Сказав: як до німців в 41-му», — ректор БДПУ Ігор Богданов

Джерело

Новини України