У Литві планують позбавити громадянства балерину Лієпу за підтримку Путіна

В Литве планируют лишить гражданства балерину Лиепу за поддержку Путина

Балерину Ілзе Лієпу загрожує позбавлення громадянства Литви за те, що вона висловлювала свою підтримку голові Кремля Володимиру Путіну. Про це заявив прес-секретар президента Литви Рідас Ясюльоніс, повідомляє місцеве медіа LRT.

Після появи інтерв'ю балерини, в якому вона не приховує симпатій до Володимира Путіна, називає війну проти України "спеціальною операцією", висловлює відкриту ворожість до західного світу та його цінностей, у Литві постало питання про її громадянство.

У листопаді Департамент міграції звернувся до Міністерства внутрішніх справ, щоб воно поставило перед главою держави питання про позбавлення Ілзе Лієпи литовського громадянства. Остаточні рішення щодо литовського громадянства, наданого як виняток, ухвалює президент з урахуванням висновків комісії з громадянства.

На засіданні обговорюватимуть питання і про громадянство підприємця Юрія Кудімова. Департамент державної безпеки заявив, що підприємець здобув литовське громадянство, приховавши інформацію про свою біографію: він надав недостовірні відомості про заклади, у яких навчався, і місця роботи.

Зокрема, він не надав інформацію про те, що був співробітником розвідки КДБ СРСР.

https://ua.korrespondent.net/world/4652345-u-lytvi-planuuit-pozbavyty-hromadianstva-balerynu-liiepu-za-pidtrymku-putina

 

Джерело

Новини України