Сім’я бердянського підприємця Володимира Войнікова потрапила до санкційного списку України — новини Бердянська

Володимир Войніков — скріншот з одного із відеосюжетів на каналі «Бердянськ 24» у Ютубі.

Президент України своїм указом «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 грудня 2023 року.

В санкційному переліку — 51 особа та 134 компаній, серед яких — підприємець з Бердянська Володимир Войніков 1975 р.н., який підозрюється у взаємодії з агресором в тимчасово окупованому Бердянську. Також у списку значиться Войнікова Юлія Анатоліївна 1982 р.н., яка скоріш за все є його дружиною. Окрім них у переліку осіб громадянка рф Войнікова Валентина Іванівна 1955 р.н., це мати Володимира. Вона є у засновниках деяких підприємств Войнікова.

Санкції ввели і проти Д’ячкова Олексія Анатолійович 1974 р.н., який значиться керівником у деяких перереєстрованих за законодавством рф у Бердянску підприємствах Войнікова.

Також санкції введені проти підприємств зареєстрованих у Бердянську за російським законодавством:

  • Приватне підприємство «Войніков і Ко»,
  • Приватне підприємство «Сонячний Берег Бердянська»,
  • Фермерське господарство «Юрченко»,
  • Фермерське господарство «Людмила»,
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Азовський Тваринницький комплекс»,
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Сади Бердянська»,
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Ерідан».
  • Майже усі вони зареєстровані в Бердянську за адресою Консульська, 75а.

Введені санкції передбачають блокування активів – тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, обмеження торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, тощо.

Нагадаємо, 25 серпня цього року СБУ викрила бізнесмена Володимира Войнікова, який вивозив українське зерно з тимчасово окупованого Бердянська до рф. Суди тривають. Войніков на період суду під нічним домашнім арештом.

Агенти СБУ в Києві затримали фермера з Бердянська, котрий дистанційно керував своїми підприємствами на ТОТ на користь рф

Джерело

Новини України