На Кіровоградщині у новорічну ніч ППО збила один «Шахед»

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Робота мобільних вогневих груп у Кіровоградській області. Фото: Кропивницька міська рада

На Кіровоградщині у новорічну ніч протиповітряна оборона України збила один "Shahed-131/136", який випустила російська армія. Всього на півдні збили 5️1 БпЛА: 2️8 – на Одещині, 1️4 на Миколаївщині, п'ять — на Вінниччині, два на Дніпропетровщині, по одному на Херсонщині й Кіровоградщині.

"На Кіровоградщині – без надзвичайних подій", – повідомив у ранковому звернені керівник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович..

Дронова атака тривала протягом 11 годин, повідомили в Силах оборони півдня ЗСУ. Бойова робота закінчилася о 04:00.

Пріоритетною ціллю російської армії залишається припортова інфраструктура Одещини, велика кількість дронів була спрямована з моря у прибережну зону. В одному з припортових терміналів внаслідок влучання спалахнула пожежа, яку погасили. Люди не травмувались. Частину дронів російська армія спрямувала на житлові квартали спальних районів, де люди родинами зустрічали Новий рік. Пошкоджені три багатоквартирних висотних будинки, три приватні будинки, господарські споруди. Одна людина загинула, трьох ушпиталено.

На Миколаївщині влучання в інфраструктурний об'єкт спричинило пожежу. Інформації про травмованих не надходило. На Вінниччині в Тульчинському районі уламками збитого ворожого безпілотника пошкоджений гараж і скління кількох будинків. Люди не ушкоджені.

Новини України