Байден випустив спеціальну заяву після масованої російської атаки

Байден выпустил специальное заявление после массированной российской атаки

Після масованої російської атаки ракетами та дронами по всій території України вранці 29 грудня президент США Джо Байден заявив про необхідність зупинити Путіна.

Про це йдеться в спеціальній заяві, опублікованій на сайті Білого дому.

Байден наголосив, що це був найбільший повітряний напад на Україну від початку цієї війни із застосуванням зокрема й ракет з гіперзвуковою здатністю для ударів по містах та цивільній інфраструктурі по всій Україні.

США можуть бути втягнутими у конфлікт

“Це яскраве нагадування світові, що після майже двох років цієї нищівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він прагне знищити Україну і підкорити її народ. Його треба зупинити”, — йдеться у заяві президента США.

Американський лідер стверджує, що ставки у цій боротьбі виходять далеко за межі України, зачіпаючи увесь союз НАТО, безпеку Європи та майбутнє трансатлантичних відносин. Він прямо натякнув, що США можуть бути безпосередньо втягнутими в цей конфлікт.

"Путін не просто намагався знищити Україну, він також погрожував деяким нашим союзникам по НАТО. Коли диктаторам і автократам дозволяють бешкетувати в Європі, зростає ризик того, що Сполучені Штати виявляться втягнутими в цей процес безпосередньо", — йдеться у заяві президента США.

Байден нагадав про системи протиповітряної оборони, які Сполучені Штати та союзники поставили в Україну протягом минулого року. Вони, за його словами, допомогли успішно перехопити та знищити багато ракет і безпілотників, і американський народ може пишатися врятованими життями українців.

Конгрес повинен розблокувати допомогу Україні

При цьому президент США звернувся до законодавців із закликом не зволікати із наданням нової допомоги Україні.

“Якщо Конгрес не вживе термінових заходів у новому році, США не зможуть продовжувати відправляти зброю та життєво важливі системи ППО, необхідні Україні для захисту свого народу. Конгрес має зробити крок уперед і діяти без подальших зволікань… Ми не можемо підвести Україну. Історія суворо засудить тих, хто не відгукнеться на заклик волі”, — підсумував Джо Байден.

https://tsn.ua/svit/bayden-vipustiv-specialnu-zayavu-pislya-masovanoyi-rosiyskoyi-ataki-2482237.html

Джерело

Новини України