Указом Президента України Вадима Філашкіна призначено головою Донецької ОДА


Президент України Володимир Зеленський указом №857/2023 призначив головою Донецької ОДА Вадима Філашкіна, інформує Краматорська міська рада у Фейсбуці.

Вадим Філашкін народився 14 червня 1975 року в с. Арбузинка на Миколаївщині, одружений, має двох дітей. З 1991 до 2001 рік служив у ЗСУ – на строковій службі та за контрактом. Після цього обіймав оперативні та керівні посади у правоохоронних органах.

Працювати на Донеччині почав у травні 2015 році на посаді заступника начальника управління – начальник відділу протидії хабарництву та організованим формам злочинності у сфері економіки управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Донецькій області. З листопада 2015 року до серпня 2016 року обіймав посаду заступника начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

У лютому 2019 року Вадима Філашкіна було призначено на посаду заступника голови Донецької облдержадміністрації.

Новий очільник Донецької облдержадміністрації має дві освіти. У 2002 році завершив навчання у Миколаївську державному педагогічному університеті за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура і допризовна підготовка», а у 2008 році отримав освіту юриста у Київському національному університеті внутрішніх справ. Має науковий ступінь кандидата юридичних наук зі спеціальності — кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність.

Джерело

Новини України