В українських костюмах та з зіркою: вінницькі школярі колядували, щоб зібрати гроші на дрон для оборонців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

В українських костюмах, із зіркою та чортом учні 29-го вінницького ліцею колядували в обласному краєзнавчому музеї. Фото: Суспільне

В українських костюмах, із зіркою та чортом учні 29-го вінницького ліцею колядували в обласному краєзнавчому музеї. Театралізоване дійство підготували за мотивами повісті Миколи Гоголя “Вечори поблизу Диканьки”.

Фото: Суспільне

Раніше учні колядували, аби популяризувати українську культуру та традиції, розповідає викладачка музичного мистецтва Аліна Барановська.

"Наш колектив — це ансамбль "The Voice”, який є лауреатом багатьох міжнародних конкурсів, також учні 10-их класів. У нас були залучені ще вчителі нашого колегіуму, Галина Драч, яка відповідала за сценарій. Ми були відповідальні за музичну складову цього театрального дійства", — каже Аліна Барановська.

Фото: Суспільне

У ролі нового року учениця 4 класу Маргарита Бабенко. Цьогоріч дівчинка вперше колядує разом із колективом. Каже, хоч і хвилюється, але їй подобається, як аплодують дорослі та дякують за свято

Фото: Суспільне

На зібрані гроші діти разом з викладачами хочуть купити дрон для українських військових, розповідає керівник волонтерського центру, який діє на базі закладу Павло Мигун. Діти хотіли продати солодощі, якими їх пригощають, аби сума була ще більшою, каже Мигун. Бо зібрати потрібно 83 тисячі гривень.

"Одному із підрозділів “Червоної калини” потрібен дрон. І ми з дітками вирішили, що направимо ці кошти на закупівлю дрона на Запорізький напрямок. Спочатку вони говорили про простий дрон, такий, щоб можна було розвідку і місцями робити самоскиди. Але згодом ми зустрілися із командирами й безпосередньо з командиром, то найдоцільніше все-таки купити той дрон, який буде виконувати роботу на великій висоті", — каже Павло Мигун.

Павло Мигун розповідає, це вже другий рік поспіль учні колядують із благодійною метою. Торік збирали на старлінк. Цьогоріч вдалося зібрати 33 тисячі 258 гривень.

Новини України