Новим керівником Донецької ОДА став Вадим Філашкін

Президент призначив нового керівника Донецької ОДА.

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про призначення нового голови Донецької обласної державної адміністрації. Ним став Вадим Філашкін, який до цього був заступником голови ОДА. 

Вадим Філашкін народився 14 червня 1975 року в с. Арбузинка на Миколаївщині, одружений, має двох дітей. З 1991 до 2001 рік служив у ЗСУ – на строковій службі та за контрактом. Після цього обіймав оперативні та керівні посади у правоохоронних органах. 

Працювати на Донеччині почав у травні 2015 році на посаді заступника начальника управління – начальник відділу протидії хабарництву та організованим формам злочинності у сфері економіки управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Донецькій області. З листопада 2015 року до серпня 2016 року обіймав посаду заступника начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області. У лютому 2019 року Вадима Філашкіна було призначено на посаду заступника голови Донецької облдержадміністрації. 

Новий очільник Донецької облдержадміністрації має дві освіти. У 2002 році завершив навчання у Миколаївську  державному  педагогічному університеті за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура і допризовна підготовка», а у  2008 році отримав освіту юриста у Київському національному університеті внутрішніх справ. 

Має науковий ступінь кандидата юридичних наук зі спеціальності — кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність.

Джерело

Новини України