Відновили рентгенологічне відділення й купують КТ: коли запрацює нове обладнання у Чернігівській лікарні №3

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Гендиректор Чернігівської лікарні №3 Віктор Янголь. ФОТО: Суспільне Чернігів

На ремонт будівлі відділення пішло понад 15 мільйонів гривень. Переважну частину грошей надала організація United24.

"На відновлення всього корпусу – 15,2 мільйона. Основна маса – це кошти United24: 13,8 мільйона. Кошти були закладені від благодійного матчу “Динамо-Київ” – “Евертон”: 10,2 мільйона. Мільйон – власні кошти лікарні. 300 тисяч – кошти благодійного фонду лікарні", – пояснює Віктор Янголь.

За його словами, за ці кошти капітально відремонтували будівлю відділення, відновили пошкоджені стіни, вікна та покрівлю. Також зробили теплоізоляцію.

"Проведена термореновація. Приміщення повністю утеплене. Це була найхолодніша територія лікарні. Вона зараз – найтепліша. Ми зменшили сюди подачу теплоносія", – каже Віктор Янголь.

Медикиня у рентгенологічному відділенні Чернігівської лікарні №3. ФОТО: Суспільне Чернігів

Зараз у відділенні працює один рентгенологічний апарат. Також за гроші лікарні купили комп’ютерний томограф вартістю 27 мільйонів гривень, розповідає гендиректор:

"Це приміщення, де у нас і був КТ (комп’ютерний томограф, – ред.), і плануємо знову сюди поставити КТ. Це приміщеня було повністю розбите, розбита стеля була, повністю все провалено було. Все відновлено, все готово. Ми чекали на поставку КТ від МОЗ, але так сталося, що він до нас не поступає. Рішенням трудового колективу ми купляємо КТ за власні кошти".

Приблизно через місяць комп’ютерний томограф вже запрацює, розповів Віктор Янголь.

Новини України