В Ладижині шахрай видурив у пенсіонера близько 200 тисяч гривень

Аферист взяв гроші в чоловіка з Ладижина під приводом лікування його доньки

В Ладижині шахрай видурив у пенсіонера близько 200 тисяч гривень

84-річний мешканець Вінниччини повірив зловмиснику, який телефоном розповів пенсіонерові, що його донька нібито потрапила в ДТП і на її лікування терміново потрібні гроші. Підозрюваного затримали в Києві, де він вчинив аналогічні злочини. Він перевіряється на причетність до інших шахрайств, повідомляють на сторінці поліції.

У кінці жовтня мешканець міста Ладижин повідомив про злочин. Потерпілий розповів, що до нього зателефонували й повідомили, що для лікування доньки, яка нібито постраждала в автопригоді, необхідні кошти. Наляканий чоловік виконав вказівки шахрая, і коли останній прийшов до нього, віддав 4 600 доларів США.

Відразу після отримання повідомлення про злочин оперативники почали працювати над його розкриттям. Поліцейські відпрацьовували записи з відеокамер встановленої в місті системи «SmartCity». Отримавши зображення осіб, які перебували в Ладижині в період вчинення злочину, поліцейські почали працювати над їх ідентифікацією.

Увагу оперативників привернув хлопець, який незадовго до часу коли було вчинено шахрайство, приїхав у місто і потім на таксі виїхав з нього.

В Ладижині шахрай видурив у пенсіонера близько 200 тисяч гривень

Працівники поліції відтворили маршрут руху 20-річного підозрюваного і проведеним комплексом заходів встановили особу останнього та місце його перебування. Правопорушник виявився причетним до ще двох аналогічних шахрайств, за вчинення яких був затриманий працівниками Голосіївського Управління поліції.

«27 грудня за процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури зловмиснику, який утримується в слідчому ізоляторі Києва, повідомлено про підозру. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі», — пишуть в повідомленні.

Вінниця.info, фото і відео поліції

В Ладижині шахрай видурив у пенсіонера близько 200 тисяч гривень

«Ваша дочка потрапила в аварію» — слідчі Ладижина повідомили про підозру шахраю

Джерело

Новини України