Німці ідентифікували росіян, які обстрілювали Гостомель

Інцидент, про який йдеться в німецькому розслідуванні, стався в Гостомелі, де російські війська обстріляли та поранили мирних жителів, у тому числі громадянина Німеччини.

Німецькі слідчі ідентифікували російських військових, причетних до обстрілів Гостомеля Київської області.

Про це інформаційному агентству dpa повідомив міністр юстиції ФРН Марко Бушманн, пише DailyLviv.com .

Інцидент, про який йдеться в цьому розслідуванні, стався в Гостомелі, де російські війська обстріляли та поранили мирних жителів, у тому числі особу з німецьким громадянством.

Читайте також: Росія використовує полонених як політичну зброю

«Якщо ми затримаємо злочинця, ми висунемо звинувачення… І якщо в руки України або іншої країни, з якою ми співпрацюємо, потраплять ці люди, ми надамо докази таким чином, щоб там можна було успішно висунути звинувачення», — пояснив Бушманн.

Як повідомлялось, у Гостомелі Київської області Національна поліція відкрила штаб документування воєнних злочинів росіян.

Читайте також: Випалювали свастику на тілах дівчат: Генштаб оприлюднив фото з Гостомеля

За словами речниці поліції Київщини Яни Єрмоленко, правоохоронцями Київщини після звільнення області виявлено 1377 вбитих та загиблих громадян. Також встановлено 15 місць масових поховань, з яких ексгумовано 180 тіл місцевих жителів. Найбільше «братських могил» було виявлено в Бучанському районі — 12, в яких виявлено 169 осіб.

 

Джерело

Новини України